Dezinsectie Tantari
Tantarii reprezinta prima amenintare la sanatatea oamenilor, deoarece transmit pe scara larga boli precum: malaria, febra galbena, encefalite, virusul Zika si multe altele.
Tantarii sunt atrasi de caldura si CO2.
Cele mai frecvente specii intalnite la noi in tara sunt Aedes albopictus si Culex pipiens. Acesta din urma este responsabil de transmiterea in masa a virusului West Nile, care este un virus de tip ARN ce poate provoca febra cu acelasi nume. Febra West Nile poate provoca encefalita/meningita si se poate ajunge chiar la deces daca nu este administrat la timp tratamentul corect pentru formele severe.
Tantarii apartin aceluiasi grup ca mustele, Diptera Order. Ei au o singura pereche de aripi. De obicei, au picioare lungi si subtiri si un cap cu o trompa proeminenta. Corpurile si aripile tantarilor sunt cel mai adesea acoperite de solzi mici. Dimensiunile adultilor pot varia de la 3 la 9 mm.
Tratamentul tantarilor este de obicei complex si implica reducerea surselor de apa si in plus utilizarea produselor de control chimic atunci cand este necesar. Deoarece tantarii se dezvolta in apa, reducerea acestor surse elimina conditiile favorabile pentru reproducerea tantarilor. In timp ce reducerea sursei este abordarea pe termen lung mai eficienta a tratamentului tantarilor, planul de tratare a tantarilor poate necesita utilizarea produselor chimice pentru a avea un efect imediat.
Planul de tratare a tantarilor incepe cu un specialist in gestionarea daunatorilor care efectueaza o inspecție amanuntita a proprietatii si identifica tipul de tantari care cauzeaza problemele. Odata ce inspectia si identificarea sunt finalizate, specialistul in gestionarea daunatorilor va pregati un plan de tratament al tantarilor care ofera recomandari si asistenta atat pentru reducerea surselor, cat și pentru utilizarea unui tratament chimic eficient.
Aboneaza-te la curiozitati despre soareci si alti daunatori
Eroare: Nu am găsit formularul de contact.