Dezinsectie Muste

servicii-de-dezinsectie-muste-orkin-romania

Dezinsectie Muste

Mustele sunt extrem de periculoase atat pentru om, cat si pentru animale.
Acestea pot provoca nenumarate boli si pot schimba complet atitudinea clientului tau fata de afacerea ta.
Cat de amenintatoare sunt acestea? In urma studiilor realizate de cercetatori, bolile asociate cu bacteriile identificate transmise de muste sunt: meningita, pneumonia, boli ale aparatului respirator, boli pulmonare la copii, intoxicatii alimentare, infectii intestinale, diaree, febra tifoida, peritonita, infectii ale sangelui.

Sunt nenumarate tipuri de muste cu care ne confruntam zi de zi. Sunt cel putin 120000 de specii, dar estimarile sugereaza ca exista cel putin un numar dublu de muste!
Printre acestea regasim musca de casa, musca verde/albastra (de balegar), musca comuna, musca mica (musca de grajd).

Descriere
Mustele au adesea un aspect metalic, cu fire de par si pete pe segmentele terminale ale masculilor. Adultii au aparatul bucal asemanator buretilor, in timp ce larvele au gura asemanatoare carligelor.

Comportament si obiceiuri
Mustele obisnuite sunt atrase de deseurile organice cum ar fi fecalele si carnea putrezita, in timp ce musculita de otet (Drosophila Melanogaster) cauta substante zaharoase si se hranesc mai frecvent cu fructe putrezite, sifon si alcool. Mustele de canalizare sunt atrase de clima umeda si materiale organice si vor fi gasite in canalele de scurgere unde isi vor depune ouale.

Aparare
Identificarea unei muste si a zonei de hranire va ajuta la aplicarea unei metode adecvate de combatere a acestora.

Dupa identificarea unui loc de hranire, asigura-te ca ai curatat bine zona pentru a preveni o infestare repetata.
Prestatorul tau de control al daunatorilor te poate ajuta la identificarea infestarii si controlul populatiei acestor insecte.

Musca de casa transmite nenumarate bacterii, precum: Bacterial Acinetobacter baumanni*, Bacillus pumilus*, Bacillus cereus, Bacillus thuringiensis, Staphylococcus saprophyticus, Enterobacter sakazakii*, Escherichia coli 0157, Shigella sonnei, Shigella flexneri, Staphylococcus xylosus.

Metamorfoza completa: Ou, Larva, Pupa, Adult.
Femelele depun pe un mediu organic propice aproximativ 100 pana la 200 oua.

Adultii mananca hrana lichida, de obicei cu o parte specializata a gurii. Musca nu poate manca mancare solida, ea arunca saliva, dizolva mancarea si o regurgiteaza prin trompa. Apoi suge lichidul.

Musca de casa are o lungime de 6mm, este gri mat cu 4 benzi pe torax, depun oua in fecalele animalelor, materie vegetala care se descompune sau in gunoaie, cauta ferestre sau pereti insoriti, zboara la inaltimi mici si se odihnesc in colturi inalte, zone ascunse dupa muchii sau obiecte subtiri.

Aboneaza-te la curiozitati despre muste si alti daunatori