Dezinsectie Capuse

servicii-de-dezinsectie-capuse-ddd-orkin-romania

Dezinsectie Capuse

Capusele sunt insecte mici, parazite inrudite cu paienjenii. Au patru stadii de dezvoltare: ou, larva, nimfa si adult.
In fiecare etapa de crestere se ataseaza de om sau de un animal: caini, pisici, soareci, veverite, pasari, caprioare pentru a se hrani. Dupa ce s-au hranit suficient, parasesc omul sau animalul, intra intr-o perioada latenta și naparlesc pentru a putea trece in etapa urmatoare de evolutie.

Boala Lyme este o afectiune care se transmite prin muscatura capuselor infestate cu bacteria Borrelia, dar majoritatea celor care sunt muscați de capuse nu contacteaza aceasta boala.
Muscatura capusei nu este dureroasa, fiind de cele mai multe ori depistata intamplator. Capusa aplica un analgezic pe piele inainte de a-si infige gura. Din acest motiv nu simtim cand aceasta ne musca.

Exista mai multe bacterii cu care poate fi infestata capusa: Borrelia, Babesia, Anaplasma phagocytophilum. Multe persoane care au depistat la analizele de sange prezenta bacteriilor, nu isi aduc aminte ca au avut o capusa pe corp.
Capusa se fixeaza pe piele prin gura acesteia. Este foarte important sa nu lasam capusa pe noi atunci cand o depistam, dar trebuie sa o scoatem in centre medicale intrucat daca nu stim cum sa procedam la scoaterea acesteia, putem sa ne infectam cu bacteriile pe care acestea le poate avea in stomac. Apasand pe stomacul acesteia, nu facem altceva decat sa ni le bagam foarte rapid in corp.

Prin infectarea cu Borrelia si netratarea la timp, putem ajunge intr-un stadiu avansat de boala si ne poate afecta articulatiile, inima, ochii sau chiar sistemul nervos central. In stadiile avansate se ajunge la un sindrom confuzional, stari anxioase, furnicaturi si amorteli la extremitati/ membre, atacuri de panica, oboseala cronica.
Sunt manifestari de natura neurologica asemanatoare cu screloza multipla. De aceea, este foarte dificil de diagnosticat si foarte multi pacienti urmeaza tratamente gresite prin nedepistarea diagnosticului si se poate ajunge intr-un stadiu cronic.

Borrelia se poate transmite si prin placenta de la mama la fat. Sunt tratamente de lunga durata, iar o capusa poate transmite mai multe coinfectii.

Este foarte important sa luam masuri de siguranta daca ne expunem la medii care ar putea fi prielnice pentru capuse: folositi repelenti, purtati sosete albe, tratati hainele cu insecticid si verificati imbracamintea si corpul cand va intoarceti din plimbarile in aer liber. La iarba verde este important sa folosim o patura deschisa la culoare. Este mult mai usor sa vedem capusele pe lucruri deschise la culoare. Edemul migrator nu apare la toata lumea si de cele mai multe ori nu stim ca am fost muscati de o capusa.

Aceasta se hraneste de cateva ori si paraseste gazda, asa ca este necesar sa luam masuri pentru a ne feri de capuse.

Aboneaza-te la curiozitati despre muste si alti daunatori