Dezinsectie Gandaci

servicii-de-dezinsectie-gandaci-ddd-orkin-romania

Dezinsectie Gandaci

Cei mai frecvent intalniti gandaci sunt Gandacul Germanic/de Bucatarie – Blattela Germanica, Gandacul American – Periplaneta Americana si Gandacul Oriental – Blatta Orientalis.

Acestia se inmultesc rapid si pot contamina destul de repede spatiul. Sunt purtatori de nenumarate bacterii, virusuri si agenti patogeni pe care ii pot transporta, contaminand alimentele sau obiectele cu atingere maxima. Astfel ei sunt vectori pentru nenumarate boli si afectiuni.

Gandacii pot masura o lungime de peste 50 mm, iar speciile tropicale tind sa fie mai mari decat cele gasite in alte zone. Gandacii au sase picioare, doua antene si unii au aripi. Cu toate acestea, majoritatea gandacilor cu aripi nu zboara.

Obiceiuri
Unele specii invadeaza locuintele si sunt considerate daunatori. Altele sunt benefice pentru mediu ca reciclatori importanti ai materialului organic descompus. Gandacii daunatori pot fi purtatori de diferite boli, deoarece sunt in mod obisnuit gasiti in apropierea zonelor de depozitare a deseurilor sau in bucatarie, unde sunt prezente alimente. Restaurantele pot avea infestari masive cu gandaci.

Gandacii emit mirosuri neplacute si pot produce si sunete.

Aparare
Cele mai rapide si eficiente metode de combatere a gandacilor sunt cele administrate de profesionisti instruiti in combaterea daunatorilor. Exista mai multe tehnici si instrumente care pot fi folosite sau recomandate de acesti profesionisti pentru a scapa de gandaci.

O strategie pentru profesionistii in combaterea daunatorilor este sa colaboreze cu proprietarii de case pentru a reduce atractantii gandaciilor. Surse cum ar fi diferite feluri de mancare pentru hrana animalelor de companie, canalizari, masini de spalat vase, cutii de gunoi etc trebuie mentinute, curate si/sau depozitate corespunzator.

Un alt pas este de a determina sursa sau locul de intrare pentru gandaci. Pe unii gandaci (precum gandacul de bucatarie) ii intalnim in case si in zonele comerciale de preparare, livrare, depozitare si servire a produselor alimentare.

Proprietarii de case trebuie sa fie atenti sa inspecteze obiecte precum mobilierul sau aparatele inainte de a le aduce acasa. Gandacii pot invada casele pe sub usi si prin ferestrele deschise. Proprietarii de case si profesionistii in combaterea daunatorilor ar trebui sa colaboreze pentru a sigila cat mai mult casa.

De asemenea, profesionistii in controlul daunatorilor pot utiliza capcane, cum ar fi placile cu atractant, in zonele in care gandacii pot calatori sau se pot ascunde. Cu toate acestea, un alt instrument poate fi aplicarea corecta a unor produse cum ar fi momeli si reziduuri, prin fisuri, zone de inmultire si in exteriorul casei. Planul real si timpul pentru a scapa de gandaci va varia in functie de casa si de situatie.

Aboneaza-te la curiozitati despre muste si alti daunatori